Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Yeltsin Sagastume El Ocote Parainema Honey

Detta kaffe rostas inte längre. Klicka HÄR för att se vad vi rostar just nu.

Ursprung: Santa Barbara, Honduras
Producent: Yeltsin Sagastume
Odlingshöjd: 1450 möh
Sorter: Parainema (honungsbearbetad)

Don Pedro Sagastume i Honduras bergstrakter är noggrann med sina berömda bönor. Det har han varit i decennier. Hans gårdar i Santa Barbara i västra Honduras har han delat upp i en mängd olika mikrolotter för hans söner att kultivera. Här är det Yeltsin, mellansonen, som odlar arabicasorten Parainema.

Familjen hjälps efter skörd åt att bearbeta de olika mikrolotterna. Här har de använt sig av honungsmetoden, helt utan vatten. De har tagit bort skalet på bären och sedan låtit fruktköttet torka in i bönan. Du som har lyckan att få Yeltsins färskrostade och honungsbearbetade Parainema kan förvänta dig en sofistikerad explosion – av kola, mjölkchoklad och melon. Det är ett rikt, karamelligt kaffe, tänk dig att hela munnen fylls till brädden av dessa smaker.

Från kullarna som producerar flest Cup of Excellence-vinnare i hela Honduras, hela vägen till din kaffekopp. En sann rashäst, ett fullblodskaffe från Don Petros stolta familj! Vikt: 230gTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även