Detta kaffe rostar vi inte längre. Klicka HÄR för att se vad vi rostar just nu.
Höghöjdskaffe med sprudlande liv
Ecuadors natur hör till världens mest variationsrika. Landet har kust, högland och regnskog, dessutom hör Galapagosöarna hit med sin rika fauna och flora. Fastlandets läge på ekvatorn gör att de allra bästa kaffeodlingarna ligger högt, med Andernas snötäckta toppar som kuliss.
Från ett sådant område kommer detta arabicakaffe, närmare bestämt från Puyango i Lojaprovinsen. Här, intill gränsen till Peru, växer kaffet på hög höjd i perfekt miljö med både svalka, skugga från träden och energigivande solsken som ger naturligt hög syra i bönorna.
Tack vare försiktig rostning av det här kaffet tas ursprungets karaktär verkligen tillvara. Till en början möts vi av choklad och inbjudande kolaton i doften, som ganska snart övergår i bär och citrus. Smaken fortsätter på den inslagna citrusvägen i en nästintill vinös stil. Vill man jämföra med vinvärlden finns det likheter med mogen riesling – elegant med hög syra och smaker av stenfrukter som persika och nektarin. Eftersmaken är lång och god med mjukhet men också friskhet. Ett kaffe fullt av sprudlande liv.
Kaffets vikt: 230g