Detta kaffe rostar vi inte längre. Klicka HÄR för att se vad vi rostar just nu.
Smaka ett helt unikt kaffe!
Här har vi det perfekta kaffet att njuta av under vinterhalvåret. Det är rikt och mustigt, mörkt chokladigt, jordigt, örtigt och med tobaks- och cedernoter. Med mjölk i koppen så smakar den karamell!
Kaffets särskilda prägel åstadkoms av en speciell bearbetningsprocess som kallas ”monsooning”. Processen är en nutida replika för att åstadkomma samma smak som kaffet fick, efter att engelsmännen transporterat råkaffet hem från Indien vid mitten av 1800-talet. I England rostades då ett kaffe som utsatts för 4-6 månader av spännande fuktig atmosfär ombord på de stora träskeppen.
Idag utsätts råkaffet för samma typ av fukt, när de toppklassade och tvättade kaffebönorna smeks av monsunvindar i 12-16 veckor på stora bäddar, innan säckarna stängs och skickas till oss för rostning. En verkligt unik processmetod. Och ett verkligt unikt kaffe som vi alltså gärna kan avnjuta med mjölk i!
Hela bönor. Kaffets vikt: 230g