Detta kaffe rostas inte längre. Klicka HÄR för att se vad vi rostar just nu.
Kenya levererar konsekvent kvalitet i världsklass och denna AA+ från kooperativet Gicherori är helt enkelt magi i en kopp. Vi möts av en härlig syra – bubblande och levande. Med söta noter av ananas, fläder och svarta vinbär avrundas koppen med en frisk och levande eftersmak av svart te. Varsamt rostat för att du ska njuta av varenda smakrika droppe. Det är kort och gott ett förstklassigt kaffe!
Kaffeodling i Kenya utgörs till största delen av en mängd småbönder som ingår i större kooperativ, vilka i sin tur äger processanläggningarna. Vårt kooperativ, Kibugu, består av 1100 mindre bönder i Embu, i centrala Kenya. Utmed Mt. Kenyas vackra sluttningar, i fet och vulkanrik lerjord, växer kaffebären innan de tas till anläggningen Gicherori. Här tvättas bären och kaffebönorna tankfermenteras för största möjliga kontroll, innan de soltorkar på s.k. African beds i ca 15 dagar.
Sort: SL 28, SL 34 och Ruiri 11
Kaffets vikt: 230g