Vem har sagt att en kopp kaffe är en enkel sak?
Den extremt sällsynta arabica-sorten wush wush är en vidunderligt komplex kaffeupplevelse. Märkliga bönor som föddes och utvecklades borta i Etiopien, tog sig sedan hela vägen över Atlanten för att förädlas till svart guld av passionerade Nolberto Olaya och hans familj på gården La Cinta i Colombias Tolima-region.
Efter skörd jäser först bönorna i 24 timmar så skalet avlägsnas och fruktköttet friläggs. Därefter fortsätter jäsningen i runt 100 timmar, för att bönorna sedan tvättas och slutligen flyttas till Nolbertos växthus där de torkar i nära en månad. Ingen walk in the park direkt...
Wush Wush är som en krämig bakelse, både vilda björnbär och nötcreme på samma gång. Fläder blommar i koppen. Denna mikrolot överraskar den mest inbitne kaffedrickaren. Det är nytt. Det är Wush Wush. Snart högst upp på allas wish lists. Vikt: 230g