Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Honduras Liquidambar - anaerobisk fermentering

*** Säcken är slut. Nya spännande kaffen provrostas och koppas. Håll ögonen öppna i kommande nyhetsbrev, på hemsidan och i sociala medier! ***

Ursprung: Honduras
Region: San Marcos, Ocotepeque
Bönsort: Yellow Bourbon
Odlas på: 1670 möh
Process: Anaerobisk fermentation

Västra Honduras, precis intill gränsen till Guatemala. Här, under namnet Finca Liquidámbar, odlar flera medlemmar i kooperativet Cocafelol 28 hektar i samklang med övrig natur och djurliv. De 28 hektaren är som deras laboratorium och här experimenterar de med olika komposter och ekologisk gödning. De är också bland de första i världen att processa med anaerobisk fermentation. Bönorna placeras då i slutna kärl efter att ytterskalet på bären tvättats av. I 15 timmar jäser bönorna innan de läggs ut i solen i dryga två veckor och torkas till perfektion.

Resultatet är ett homogent kaffe, där russin och plommon tittar fram bland chokladnoterna. Nästan som ett fylligt rött vin. Du kan läsa mer om anaerobisk fermentering här.

Läs mer
Hela eller malda bönor

Beställ innan kl 17.00 och vi skickar samma vardag!
Pris: 119.00 kr
Fraktfritt och direkt hem!
Köp nyrostat