”Kallt kaffe”, sjöng bandet Kent om tidigt i sin karriär. Och många känner säkert igen koppen på skrivbordet, som stått ett par timmar. En del av oss gillar det till och med, och faktum är att aromerna känns som allra tydligast när kaffet börjat svalna, vilket ger oss argument för att fortsätta dricka kallt. Men hur gör vi om vi vill värma upp kaffet igen? Ställer det i mikron?
Nja, det bästa sättet är att försiktigt värma det på spisen i en kastrull eller kanna. Hastig uppvärmning, som det är risk för i mikrovågsugnen, kan förstöra aromerna och samtidigt öka på syra och beska i smaken. Allra bäst, om du vet att du är en långsamdrickare som gillar varmt kaffe, är att förvara det i termos efter bryggning, och hälla upp lite åt gången.
Läs gärna mer om alla de tusen aromer och smaker som man kan finna i kaffe, och då gärna när det svalnat lite, här.
Senast uppdaterad: 20 mars, 2019
Detta var en av våra nyheter i nyhetsbrevet mars 2019. Vill du ha fler spännande kaffenyheter i framtiden från oss, anmäl dig då supergärna till vårt nyhetsbrev!