Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Koppars kaffe från Cerrado Mineiro i Brasilien

Ursprung: Brasilien

Region: Cerrado Mineiro

Bönsort: Arabica Catuai, Mundo Novo, IBC, Acaia

Skördetid: April - juli

Odlas på: 902 möh

Process: Torra metoden

Cerrado Mineiro är en drygt 200 000 hektar stor kafferegion som ligger på en högplatå i östra Brasilien. Området har alltid legat i bräschen för specialkaffe, tack vare ekologisk odling och full spårbarhet. Cerrado Mineiro var också Brasiliens allra första region med skyddat ursprung, och dess rykte som producent av några av världens finaste kaffesorter är välkänt.

Farmen Santa Cristina ligger på 902 meters höjd över havet. Den köptes 2010 av Ricardo Aguiar Rezende, vars målsättning från början var att skapa en helt ekologisk odling med hög kvalitetssatsning. Sedan tre år tillbaka är de 137 hektaren ekologiskt certifierade och man tillverkar naturprocessat kaffe. Bönorna har alltså bearbetats med den torra metoden, ett tidskrävande handarbete som går ut på att de mogna, röda kaffebären läggs i solen för att torka till dess bönorna frigörs.

De arabicavarianter som används är bland annat novo mundo, som ger fyllighet, och catuai, som ger mer fruktighet. Typiskt för kaffet härifrån är den fina balansen i syran, den fylliga smaken och aromerna av både marsipan, choklad och frukt.