Detta kaffe rostas inte just nu. Klick HÄR för att se vad du kan handla istället.
Ursprung: Tarrazú, San José
Odlingshöjd: 1600-1900 möh
Producent: Småbönder med i snitt 3 ha odling
Sorter: Catuai, Caturra (honungsbearbetat)
Det här är specialkaffe när det är som allra bäst. Honungsbearbetat från hjärtat av kaffelandet Costa Rica. Processen innebär att fruktskalet avlägsnas och att det därefter får torka in i bönan. Resultatet blir ofta, precis som namnet antyder, ett sött kaffe. Metoden har emellertid fått sitt namn från att de hårda bönorna när de torkar ser ut att ha blivit dragerade i honung.
Småbönderna som ligger bakom detta kaffe bor alla i Tarrazú. De förfogar över i snitt 3 hektar kaffeodling och efter skörd så har de tagit bären till Beneficio San Diego, den mest kända tvätt-stationen i närheten.
Tack vare honungsbearbetningen hos Beneficio San Diego blir Jaguar honey ett mer fylligt kaffe än om bönorna ”bara” tvättats som i vanliga fall. Det bruna sockret kikar fram bakom nötigheten och chokladen. Koppen känns vintrig på något sätt, karamelligt krämig och alldeles underbar! Vikt: 230g