Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Etiopisk skymning

Denna sort rostas inte längre. Kicka HÄR för att se vad vi rostar just nu.

Ursprung: Yirgacheffe, Gedeo-området
Odlingshöjd: 1800–2000 möh
Producent: Småbönder
Sorter: Ethiopian Heirloom (bärtorkat)

Om du är en kaffe-konnässör som föredrar fylligare kaffen, så är Etiopisk skymning en chans du annars behöver leta efter med ljus och lykta.

Att rosta ett fint kaffe till en mörkare rostningsgrad är ett hantverk ut i fingerspetsarna. I specialkaffevärlden påstår de flesta (även vi) att stora rosterier delvis rostar mörkt för att kunna dölja kaffets defekter. Vi menar att de härigenom rostar bort kaffenas olika ursprung – att så gott som allt smakar likadant.

Men likväl, så finns det specialklassat kaffe som får en annan dimension om man rostar dem något mörkare än vanligt. Varsamt rostade, ljusare i färgen och betydligt mer smak- och aromrika om du jämför med ”vanlig” mörkrost från butikshyllan. Nu har turen kommit till att rosta Etiopien något mörkare än vi normalt gör.

Etiopisk skymning är sannerligen inte som andra kaffen. Det är mörkare, samtidigt mycket elegant och den väldigt söta koppen för tankarna till dessertvin. I den fylliga och chokladiga koppen möts du av blommiga vaniljnoter, röd vindruva och söt jordgubbe. Smakrikt som lätt blir en ny sommarfavorit. Vikt: 230g

Läs mer
Hela eller malda bönor?

Beställ innan kl 17.00 och vi skickar samma vardag!
Rostdatum: 24-07-12
Pris:129.00 kr
Fraktfritt och direkt hem!
Köp nyrostat
Se även