Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Colombia Santander

Detta kaffe rostas inte just nu. Klick HÄR för att se vad du kan handla istället. 

Region: Santander
Producent: Finca Santa Maria
Odlingshöjd: 1775 möh
Sort: Honey-bearbetad castillo

Legenden säger att det colombianska kaffet föddes i regionen Santander, på Andernas sluttningar, för ungefär 300 år sedan. När jesuiterna bekände sina synder för prästen Francisco Romero, så förläts de och straffet som utdelades var att så kaffefrön, som blev buskar som snart bar frukt och så småningom spred sig kaffeodlandet vidare till andra departement.

Idag för 22 kvinnor på Finca Santa Maria traditionen vidare. Och vilket underbart sätt de gör det på! En honey-bearbetad castillo ger oss ett mjukt, fylligt och väldigt balanserat kaffe. Hantverket är exakt och metoden förstärker den finaste sötman, i form av brunt socker och vanilj. Aromerna går åt det vinösa hållet, de röda bären är syltiga. I smaken framträder den mjuka mjölkchokladen, romrussin och mer torkad frukt.

Med stor andakt njuter vi de kvinnliga böndernas kaffe. Colombia tar vi gärna i stora koppar och fyller våra munnar med. Kaffet får då en ny dimension och fylligheten breder ut sig – mjukt och behagligt. Vikt: 230gTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även