Detta kaffe rostas inte just nu. Klick HÄR för att se vad du kan handla istället.
Ursprung: Bensa, Sidamo, Etiopien
Producent: Asefa och Mulugeta Dukamo
Odlingshöjd: 1900-2190 möh
Sorter: 74110/744112, Mikicho, Setami, Heirloom
Process: Anaerobisk fermentering
De två bröderna Asefa och Mulugeta Dukamo startade Daye Bensa 2006. Idag tillhör de den absoluta eliten bland etiopiska kaffebönder med flera 10-i-topp-placeringar i Ethiopian Cup of Excellence, världscupen bland kaffeodlare.
Brödernas kaffe från byn Shantawene var vårt förra stopp i ”vanliga” Stora Kafferesan. Vi njöt av det i början av december och nu – med denna anaerobiskt fermenterade mikrolott – skruvar vi vid årsskiftet till det hela lite extra. Wow, vad det poppar, när det mest ursprungliga ursprunget möter en av de mest nyskapande bearbetaningsprocesserna som finns idag och som du läser mer om HÄR.
Alla våra intryck förstärks. Det är persika, jasmin och jordgubbe i både smak och arom. Sötman träder fram mer än annars och går åt traditionellt mjuk vanilj. Det här är ett stort kaffe och det är bara att njuta på. Som året börjar fortsätter det och en bättre början än så här är svår att tänka sig! Vikt: 230g