Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Etiopien Ganale Doria

Detta kaffe är tyvärr slut. Klicka HÄR för att se vad vi rostar just nu.

I Guji-zonen i södra Etiopien är människa och natur ett med varandra. Det sprudlar av liv under dygnets alla timmar. Kvittrande fåglar samsas med konstant tjattrande apor i de oräkneligt antal olika träd, vilkas lövverk skuggar kaffebuskarna. Detta fascinerande skådespeleri vittnar om miljöns enorma biologiska mångfald. Hög höjd i kombination med klimat och jordmån gör Guji perfekt lämpat för kaffeodling.

Floden Ganale Doria skjuter rakt igenom regionen och är den primära färskvattenkällan för Oromofolket som odlar detta förstklassiga kaffe. Vid skörd går de igenom varje kaffebuske var 8:e till 10:e dag och plockar endast de mogna, röda bären som sedan bärtorkas i solen. Lika traditionellt som urinvånarnas seder.

Det är ett stort kaffe, med en sötma som går åt citron som blivit mjuk, söt och saftig på grillen eller i ugnen. I både smak och arom känner vi vaniljkolan, i doften är det bärnoterna som bäst träder fram. Eftersmaken är lång och silkeslen. Vikt: 230gTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även