Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Etiopien Qonga

Detta kaffe rostas inte för tillfället. Klicka HÄR för att se vad vi rostar just nu.

Region: Yirgacheffe
Producent: Småbönder i byn Konga
Odlingshöjd: 1925 möh
Sorter: Bärtorkad Heirloom

I Konga kebele, byn i Yirgacheffe i södra Etiopien växer kaffebären upp på det traditionella viset, i småböndernas trädgårdar. Det är därför vi ofta kallar kaffet härifrån för ”trädgårdskaffe”. Ibland, inte alls lika ofta, bereds kaffet också på det traditionella viset – med den torra, bärtorkade, metoden. Detta är ett sådant tillfälle, där skal och fruktkött, har getts tid att torka in i bönan efter skörd.

Bärtorkningen ger oss ett något fylligare kaffe än vi är vana vid från Etiopien. Om den etiopiska syran i vanliga fall framträder i form av något som för tankarna till en liten citronskiva i kaffet, så blir citronen i vår Konga mer av den bakade sorten, söt och rund, tänk citronmarmelad. Frukten har tonats ner något, men sött och behagligt blir kaffet ändå med både kanel, brunt socker, vanilj och karamell i smak och arom.

Det här är ett etiopiskt kaffe för alla oss som sedan tidigare uppskattar karaktären härifrån. Men det är också ett kaffe för alla er som är ”nya” i Etiopien och inte pang på vill gå rakt på frukten som framträder mer i de tvättade kaffena. Vikt: 230g

Läs mer
Hela eller malda bönor?

Beställ innan kl 17.00 och vi skickar ditt nyrostade kaffe samma vardag!
Rostdatum: 23-04-06
Pris:119.00 kr
Fraktfritt och direkt hem!
Köp nyrostat
Se även