Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Papua New Guinea Plantation A

Detta kaffe rostas inte just nu. Klick HÄR för att se vad du kan handla istället. 

Mindre än 1 procent av allt kaffe som odlas på vår jord kommer från Papua Nya Guinea, trots att kaffeindustrin sysselsätter hälften av befolkningen. Både landet och klimatet är som skräddarsydda för att odla kaffe.

Speciellt för Papua Nya Guinea är att småbönderna, som nästan alltid ligger bakom kaffet (det finns endast ett fåtal större plantager) gör en större del av jobbet än vanligt innan de lämnar kaffebönorna vidare. Efter skörd så tvättar de själva bort bärens skal och fruktkött och påbörjar torkningsprocessen. Efter en dryg vecka, så snirklar sig kaffet ner till olika bearbetningsanläggningar, i det här fallet i Simbu och Morobe i de östra provinserna, där bönorna sorteras och klassificeras. Här njuter du av den högsta klassificeringen Plantation A 17+. Det är de allra största och finaste bönorna som ger det jämnaste resultatet i vår rostmaskin.

Efter all den kärlek som givits bönorna, så blir resultatet också därefter. Det här är en väldigt rund och fin mörkrostad kopp, med rikligt av mörk choklad. Nötigheten är svag i bakgrunden, med ”lätta” nötter som pistage, muskot och valnöt. Vi anar även en viss, söt, blommighet och finstämd kryddighet i den långa, mjuka eftersmaken. Vikt: 230gTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även