Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Peru Finca Aurora

Detta kaffe rostas inte just nu. Klick HÄR för att se vad du kan handla istället. 

Ursprung: Villa Rica, centrala Peru
Producent: Olga Tello Quintana
Odlingshöjd: 1650 möh
Sorter: Caturra, Pache, Geysha, Bourbon, Catimor
Process: Våta metoden

Peru är det bergiga landet på Sydamerikas västsida, med Ecuador och Colombia i norr och Chile i söder. Här finns både öken, berg och djungel, och här finner vi också Amazonas källa. I öster mot Bolivia ligger världens högst belägna farbara sjö, Titicacasjön.

Trots att landet inte är lika känt för sitt kaffe som flera av sina grannar är Peru en stor kaffenation. Bland annat är landet en av världens största fair trade-producenter, och mycket stora inom ekologisk produktion. Det mest högkvalitativa kaffet kommer från höghöjdsodlingar på Andernas sluttningar. Just här, i regionen Villa Rica, så odlar Senora Olga Tello Quintana sitt kaffe!

Till en början bjuder smaken på milda toner av hasselnöt, nougat och en lätt vaniljkrydda som övergår i vårlik blommighet. Syran är balanserad men märks – framförallt i eftersmaken – som en ton av gula plommon. Det här är ett relativt mjukt men komplext kaffe som verkligen är mångsidigt. Lika perfekt till morgonkoppen som till middagsfinalen.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även