Bakom denna espresso ligger några av världens mest framstående kaffebönder. Bröderna Aman, Tariku och Michael Adinew har valt ut de bästa kaffebären från grannarnas trädgårdar och bärtorkat dem som en mikrolott. När kaffet bedöms på the Specialty Coffee Associations skala, så får det hela 88 poäng, vilket är exceptionellt högt (läs gärna mer om skalan HÄR).
Vi har rostat dessa bönor ljusare än vid ett normalt espresso-kaffe. Det kräver betydligt mer av dig som brygger, men resultatet är mödan värt. Mal lite finare eller tampa lite hårdare, och sikta på en längre rinntid än normalt för att få en balanserad, angenäm syra.
Creman är lätt och ljus, silkeslen och slät. Ur koppen slår vita blommor, persika, tiramisu och smörkola. Smaken bjuder på ljus choklad, lite muskotnöt och geléhallon. Den söta eftersmaken har en blommig rosenkaraktär. Med mjölk i din espresso blir den – om möjligt – än mer spektakulär. Vikt: 230g