Detta kaffe är tyvärr slut. Klicka här för det vi rostar just nu.
Ursprung: Honduras
Region: San Marcos, Ocotepeque
Bönsort: Yellow Bourbon
Odlas på: 1670 möh
Process: Anaerobisk fermentation
Västra Honduras, precis intill gränsen till Guatemala. Här, under namnet Finca Liquidámbar, odlar flera medlemmar i kooperativet Cocafelol 28 hektar i samklang med övrig natur och djurliv. De 28 hektaren är som deras laboratorium och här experimenterar de med olika komposter och ekologisk gödning. De är också bland de första i världen att processa med anaerobisk fermentation. Bönorna placeras då i slutna kärl efter att ytterskalet på bären tvättats av. I 15 timmar jäser bönorna innan de läggs ut i solen i dryga två veckor och torkas till perfektion.
Resultatet är ett homogent kaffe, där russin och plommon tittar fram bland chokladnoterna. Nästan som ett fylligt rött vin. Du kan läsa mer om anaerobisk fermentering här.