Pour over kaffe (även kallat droppkaffe) är en exakt bryggmetod, som lyfter fram det bästa ur vårt nyrostade kaffe. Följ dessa enkla steg:
Låt gärna koppen svalna i några minuter innan du njuter av ditt pour over kaffe.
I filmen brygger vi No2 Mellanrost med pour over-metoden. Dessa kaffebönor har en fyllig och balanserad smak, med inslag av frukt och röda bär och toner av kola, karamell och söt nötighet. Ett perfekt kaffe att börja med när du också vill brygga pour over!
Läs gärna mer om hur du blommar ditt kaffe här.
Här kan du läsa mer om t.ex. hur vattentemperatur och bryggtid påverkar smaken i koppen.
Pour over kaffe är en bryggmetod där man fyller filterbehållaren med nymalda kaffebönor och serverar det genom att långsamt hälla över vatten. Resultatet blir ett rent, smakfullt och aromatiskt kaffe. Pour over är en exakt bryggmetod vilket innebär att du enklare kan kontrollera resultatet genom vattentemperatur och bryggtid.
Det bästa kaffet för pour over är ett kaffe gjort på nyrostade kaffebönor som mals precis innan kaffets ska bryggas. Hur gott kaffet sedan blir avgörs också av vattentemperaturen och bryggtiden, det vill säga hur länge kaffebönorna är i kontakt med vattnet.