Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Brygguide Pour over kaffe

Bryggning med pour over-metoden

Pour over kaffe (även kallat droppkaffe) är en exakt bryggmetod, som lyfter fram det bästa ur vårt nyrostade kaffe. Följ dessa enkla steg:

  1. Vik och blötlägg filtret. Nollställ vågen.
  2. Mät upp 15 gram bryggmalet och nyrostat kaffe för en stor kopp kaffe.
  3. Blötlägg kaffet med ca 30 gram varmt men inte kokande vatten, precis så att det börjar droppa igenom ner i koppen.
  4. Vänta 45-60 sekunder, dofta och njut av att se hur kaffet blommar i filterbehållaren.
  5. Slå på ytterligare vatten så att vågen visar 250 gram. Slå på i cirklar för bästa resultat.

Låt gärna koppen svalna i några minuter innan du njuter av ditt pour over kaffe.

Gott kaffe med pour over-metoden

I filmen brygger vi No2 Mellanrost med pour over-metoden. Dessa kaffebönor har en fyllig och balanserad smak, med inslag av frukt och röda bär och toner av kola, karamell och söt nötighet. Ett perfekt kaffe att börja med när du också vill brygga pour over!

Läs gärna mer om hur du blommar ditt kaffe här.

Här kan du läsa mer om t.ex. hur vattentemperatur och bryggtid påverkar smaken i koppen.

Frågor och svar om pour over kaffe

Vad är pour over kaffe?

Pour over kaffe är en bryggmetod där man fyller filterbehållaren med nymalda kaffebönor och serverar det genom att långsamt hälla över vatten. Resultatet blir ett rent, smakfullt och aromatiskt kaffe. Pour over är en exakt bryggmetod vilket innebär att du enklare kan kontrollera resultatet genom vattentemperatur och bryggtid.

Bästa kaffe för pour over?

Det bästa kaffet för pour over är ett kaffe gjort på nyrostade kaffebönor som mals precis innan kaffets ska bryggas. Hur gott kaffet sedan blir avgörs också av vattentemperaturen och bryggtiden, det vill säga hur länge kaffebönorna är i kontakt med vattnet.

kaffebönor utforska