Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Brygguide Pour over

Pour over (även kallat droppkaffe) är en exakt bryggmetod, som lyfter fram det bästa ur vårt nyrostade kaffe. Följ dessa enkla steg:

1. Vik och blötlägg filtret. Nollställ vågen.

2. Mät upp 15 gram bryggmalet och nyrostat kaffe för en stor kopp kaffe.

3. Blötlägg kaffet med ca 30 gram varmt men inte kokande vatten, precis så att det börjar droppa igenom ner i koppen.

4. Vänta 45-60 sekunder, dofta och njut av att se hur kaffet blommar i filterbehållaren.

5. Slå på ytterligare vatten så att vågen visar 250 gram. Slå på i cirklar för bästa resultat.

Låt gärna koppen svalna i några minuter innan du njuter.

I filmen brygger vi No2 Mellanrost med en fyllig och balanserad smak, med inslag av frukt och röda bär och toner av kola, karamell och söt nötighet. Ett perfekt kaffe att börja med när du också vill brygga pour over!

Läs gärna mer om hur du blommar ditt kaffe här.

Här kan du läsa mer om t.ex. hur vattentemperatur och bryggtid påverkar smaken i koppen.

/det nyrostade kaffet är godast, Fredrik på KOPPAR

Senast uppdaterad: 21 oktober, 2018