Hemleverans: Beställ gott nyrostat kaffe idag, så skickar vi direkt och fraktfritt till din brevlåda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Rwanda Karongi

Detta kaffe rostas inte just nu. Klick HÄR för att se vad du kan handla istället. 

Ursprung: Karongi, västra Rwanda
Producent: Småbönder
Odlingshöjd: 1500-1800 möh
Sorter: R11, SL28, FM (bärtorkat)

I nordvästra Rwanda är gudarna på gott humör. Jorden är en näringsrik vulkanjord, perfekt för kultivering av ett elegant, stilfullt kaffe. Solen slösar med sina strålar. Regnen gör landskapet böljande, grönt och lummigt. All denna växtlighet belönar oss med ett överflöd av aromer.

Eftersmaken gör denna kopp unik. Den kan närmast beskrivas som den smak som dröjer sig kvar när du ätit ett par-tre blandade praliner ur chokladasken. Du känner en krämig nougat, marzipanen från en annan bit finns kvar och du anar lite rom-russin. Tillfreds med upplevelsen, så kan du välja om du vill ta ett par bitar till – eller som i vårt fall fylla på med ytterligare en skvätt i koppen!

De små bönderna bakom detta kaffe räknar var och en väldigt sällan inte till fler än 200 kaffebuskar. Det är en laginsats som drivit fram detta kaffe och faktiskt hela Rwandas kaffeindustri. Av allt kaffe som produceras i landet är mer än hälften klassat som specialkaffe. Fyll koppen till brädden för dessa eldsjälar. Vikt: 230gTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Se även